Anamarija Blažević nova gradonačelnica Pakraca

Izvor: Pakrački list

Nakon što je, u skladu s odlukom Vlade, gradonačelniku Pakraca Davoru Huški prestala dužnost jer je imenovan za pomoćnika ministra regionalnog razvoja i europskih fondova, 'ključeve grada' preuzela je njegova dosadašnja zamjenica Anamarija Blažević.

'Trudit ću se nastaviti sve što se do sada radilo, vjerojatno na malo drugačiji način, probat ćemo nešto odraditi čvrstom ženskom rukom. Naravno da će biti nekakvih promjena, no za sve što su nam građani na lokalnim izborima dali povjerenje, trudit ćemo se i dalje ostvariti. Prioritet nam je dignuti gospodarstvo i napraviti ovaj naš grad mjestom ugodnog življenja za sve naše sugrađane', rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević na svečanoj primpredaji dužnosti.

Dojučerašnji gradonačelnik oprostio se pak sa dugogodišnjim suradnicima naglasivši kako i dalje ostaje živjeti u Pakracu te će dosadašnjim suradnicima biti uvijek na raspolaganju. Rekao je da se već sastao s dva načelnika sektora za financiranje kako bi krenuli što prije s radom te rekao kako je ministar Tolušić poslao upit županijama da dostave projekte sa građevinskim dozvolama iz svih jedinica lokalne samouprave naglasivši kako je iz Pakraca poslano 15 projekata s potrebnim građevinskim dozvolama u vrijednosti 305 milijuna kuna. 'Operativni programi koji postoje treba posložiti po mogućnostima financiranja u bazu projekata, a moja će zadaća biti da se sve pravilno provede i isfinancira. Naravno, uz želju da u tom proračunu Ministarstva regionalnog razvoja bude što veći dio za sufinanciranje projekata jedinica lokalne samouprave slabijeg fiskalnog kapaciteta. Ono o čemu sam govorio, bit ću u prilici predlagati da taj iznos koji se planira u državnom proračunu za pomoć jedinicama u sufinanciranju bude što bogatiji i veći', rekao je Huška.