Đurđevački muzej u prvih deset dana svibnja privukao čak 1.000 posjetitelja

Izložba Salvadora Dalíja Recepti za besmrtnost te Interpretacijski Centar Picokijade u sklopu Muzeja Grada Đurđevca u prvih deset dana mjeseca svibnja privukli su gotovo tisuću posjetitelja.

Brojne grupe vrtićke djece, osnovnoškolaca, ravnatelja škola, udruga, gostiju iz Mađarske i drugih organiziranih skupina te pojedinačnih posjetitelja iz cijele Hrvatske i brojnih europskih zemalja uživale su u sadržajima Muzeja i muzejske suvenirnice, ali i cjelokupnom doživljaju utvrde Stari grad te pripadajućih tematskih cjelina Restorana i pivnice Stari grad, kostimiranim članovima Udruge sv. Juraj koja svaki dan oživljavaju legendu, te mini zoološkome vrtu Hrvatska Sahara. Ovi sadržaji te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac.

S obzirom na atraktivnost izložbe i aranžman koji uključuje za pretpostaviti je da će Muzej Grada Đurđevca i ove godine dosegnuti rekordan broj posjetitelja. Podsjećamo i da je Muzej Grada Đurđevca od Hrvatske turističke zajednice dobio prestižno priznanje u kategoriji top tri kulturne atrakcije godine. (Grad Đurđevac)