Đurđevac: Nagrađeni učenici koji su pročitali najviše knjiga

U Gradskoj knjižnici Đurđevac jučer je održana završnica Ljetne čitateljske putovnice za 2018. godinu. Ovaj projekt se provodi već treću godinu zaredom, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i provodio se tijekom ljetnih praznika. Motivacija za projekt je bila potaknuti djecu za čitanjem. U dogovoru s profesorima odobrena su dijela koja će se čitati preko ljetnih praznika, a nagrada za bar tri pročitana djela je odlična ocjena.

 Za evidenciju o pročitanim knjigama izrađene su putovnice u koje se upisuju autor i naslov djela, dok je za provjeru pročitanih djela bilo potrebno točno odgovoriti na tri pitanja za što se dobio žig u čitateljsku putovnicu. Na početku školske godine djeca su putovnice pokazala profesorima i dobila odlične ocjene.

Ove godine sudjelovalo je preko sedamdesetak učenika iz četiri osnovne škole. Svi su dobili odlične ocjene, a tri učenika s najviše pročitanih djela iz sve četiri škole su posebno nagrađena. Nagrade im je uručila Silvija Šesto, dječja književnica, a iz Grada su zahvalili svima koji su sudjelovali u projektu te pozvali ostale da im se iduće godine pridruže. (Grad Đurđevac)