Đakovo: Osigurali 500 tisuća kuna za uskrsnice

Grad Đakovo i ove je godine osigurao uskrsnice u vrijednosti od 200 kuna svojim umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, a ovih uskršnjih blagdana su uveli i uskrsnice za nezaposlene branitelje i članove njihove obitelji.

Grad je i prošle godine dodijeljivao uskrsnice, kada su pravo na njih mogli ostvariti umirovljenici i ostali s primanjima od 2.000 kuna, dok su ove godine povećali iznos na 2.100 kuna, a sve kako bi više korisnika moglo ostvariti to pravo.

Iz Grada su nam poručili kako procijenjuju da će oko 2.500 korisnika zatražiti pravo na uskrsnicu, od kojih je najviše umirovljenika - njih između 2.100 i 2.200, a iz Proračuna će izdvojiti oko 500 tisuća kuna

"Podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na uskrsnicu vršit će se u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Đakova, soba broj 23, u vremenu od 1. travnja od 8,00 do 12,00 sati, uz predočenje zadnjeg odreska od mirovine ili uplatnice zajamčene minimalne naknade centra za socijalnu skrb i rješenja o korištenju naknade za nezaposlene hrvatske branitelje sa potvrdom o zadnjoj isplati naknade, te važeće osobne iskaznice uz obvezan upis OIB broja korisnika", poručili su iz Grada na svojoj službenoj stranici. (gradonačelnik.hr/J.L.)