Najpoznatiji svjetski futurolozi govorit će o budućnosti života u gradovima na Future Tense konferenciji u Laubi

Pametni gradovi i njihova budućnost glavna su tema Future Tense konferencije koja će se 2. listopada održati u zagrebačkoj Laubi, a na kojoj će se govoriti o tome kako ćemo živjeti i poslovati 2030. godine.
Brojne korporacije zapošljavaju timove futurologa koji predviđaju potrebe kupaca budućnosti i na tom tragu predlažu promjene koje kompanije trebaju provesti. Ova konferencija bit će prigoda za iz prve ruke čuti predviđanja i znanja futurologa, te ih primjeniti i u poslovanju.

'Spremni dočekajte promjene koje dolaze eksponencijalnom brzinom, a kako će to učiniti vodeće tvrtke u Hrvatskoj saznat ćete na CEO Future panelu', poručuju organizatori, Komunikacijski Labaratorij iz Zagreba.

Jedan od najzanimljivijih govornika bit će zasigurno poznati futurolog Aric Dromi.

Dromi je naime glavni futurolog jednog od najpoznatijih i najcjenjenih svjetskih proizvođača vozila i vodećeg programera premium, autonomnih i električnih vozila, a član je i savjetoodavnog odbora inovativnog centra zasnovanog u Silicijskoj dolini za NTT Grupu, jednu od najvećih svjetskih ICT kompanija, kao i AIIA-e, Mreže umjetne inteligencije i inteligentne automatizacije koja savjetuje poslovne rukovodioce u svijetu.

Glavna teza Dromijevih predviđanja na temu pametnih gradova jest da će gradovi budućnosti biti više digitalni nego fizički, te da će se njihov potencijal u budućnosti razvijati u Africi i Južnoj Americi. Ne budu li, pak, pravovremeno reagirali na neizbježne promjene, glavni gradovi Europe i razvijenog svijeta za deset godina će završiti kao gradovi trećeg svijeta, tvrdi Dromi.

S obzirom na porast broja stanovnika u gradovima, u kojima već danas živi 50 posto svjetske populacija, a ta brojka će se u idućih nekoliko godina povećati na 75 posto, Dromi kao nužnost ističe nove modele po kojima će gradovi funkcionirati, a kao prvi korak navodi samoupravne, robotske automobile koji će eliminirati potrebu za vlasništvom u gradovima. Dugoročno, tvrdi, nestat će potreba za vlastitim automobilom, a podsjeća i da Uber, Google i Airbus već gledaju na prostor iznad cesta i drugu vrstu vozila, od letećih automobila do autonomnih dronova i taksija. Osim toga, uspon mješovite ili virtualne stvarnosti u budućnosti će ukloniti naše potrebe da fizički idemo s jednog mjesta na drugo, što znači da nećemo stvarno morati živjeti u gradu kad se možemo priključiti i pojaviti u nekoj drugoj stvarnosti.

Uz Dromija, na Future ttense konferenciji govorit će i futurologinja prehrane Morgaine Gaye, David Birch na temu budućnsti plaćanja te Gerd Leonhard o utjecaju razvoja tehnologije na razvoj čovječanstva.

Više informacija o konferenciji možete naći na www.futuretense.eu, a mi vam omogućujemo popust od 20 posto na pakete kotizacija.

Za kupnju pojedinačne ulaznice, prvo odaberite broj ulaznica, a zatim u prostor za promo kod upišite kod 20popust kako biste ostvarili 20 posto popusta na pojedinačne kotizacije. Za kupnju paketa s 20 posto popusta, prije odabira bilo kakvih kotizacija, prvo u prostor za promo kod upišite popust20, nakon čega ćete moći odabrati paket koji želite s automatskih 20 posto popusta na cijene.