Četvrta Liderova Smart Cities konferencija 17. travnja u Zagrebu

Četvrta Smart Cities konferencija održat će se 17. travnja 2018. godine na Zagrebačkom velesajmu. Organizator konferencije je Liderpress, a partneri veleposlanstva Švedske i Nizozemske, Konrad Adenauer Stiftung i Udruga gradova.

Program će pokriti niz aktualnih tema vezanih uz „pametno“ funkcioniranje gradova, poput inovacija koje dovode do razvoja održivih gradova, ali i onih koje su u službi građana, mobilnosti i transporta u suvremenom razvoju gradova te aktualne teme održivog gospodarenja otpadom. Bit će prezentirani i europski primjeri pametnih gradova iz Nizozemske, Njemačke i Švedske – što će biti odličan put prema prezentaciji strategije e-Hrvatska 2020 kojom će se ukazati na novitete koja će ona pružiti hrvatskim gradovima. Neće izostati ni radionica o tome što sve pametni gradovi trebaju znati u svom razvoju.

Na konferenciji sudjeluju međunarodni predavači koji će predstaviti Amsterdam smart city, Urban Development Concept Berlin 2030 te Sweden smart city, a svoja iskustva s nama će podijeliti gradonačelnici i ljudi iz gradskih uprava hrvatskih gradova koji prednjače u implementaciji pametnih rješenja. Tako će Mirka Jozić (Pročelnica GU za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba), Dario Hrebak (gradonačelnik Bjelovara), Zvonimir Novosel (gradonačelnik Jastrebarskog), Vojko Obersnel (gradonačelnik Rijeke) i Željko Turk (gradonačelnik Zaprešića) na okruglom stolu primjerima svojih gradova govoriti o „pametnim“ rješenjima kojima su se istakli.

Očekuju nas i prezentacije brojnih tvrtki koje se nalaze na strani pružatelja usluge, koje će nam prikazati na koji način se pametna rješenja primjenjuju u praksi i što sve mogu ponuditi gradovima budućnosti. Prije svega ovdje se ističu Jost Geweke (Atron Electronic), Dino Novosel (Hrvatski Telekom) te Mateo Perak (Profico).

Treba spomenuti i radionicu Što sve pametni gradovi trebaju znati? Pametnom strategijom do pametnog grada – smart is what smart does na kojoj će Andrijana Parić (Razbor-Sense Grupa) kroz različite metode pokušati približiti važnost stjecanja ISO certifikata,, digitalne transformacije i različitih e-usluga, itd.

Više informacija o konferenciji: http://lider.events/smart-cities/.